Marktsectoren Verzekeraars

Verzekeraars

Schaalvergroting, verscherpt toezicht, nieuwe wetgeving en veranderlijke Europese richtlijnen zetten druk op iedere verzekeringsorganisatie. Hoe vergroot u op kritieke momenten uw daad- en veerkracht? Triple A – Risk Finance vult uw expertise en capaciteit op maat aan. Zo kunt u bijvoorbeeld uw risicoanalyse en –managementprocessen volledig of gedeeltelijk aan ons uitbesteden. Onze belangrijkste succesfactoren zijn de diepgaande technische actuariële kennis en ervaring en de gedrevenheid en het probleemoplossend vermogen van onze professionals.

Succes betekent voor ons dat wij een relevante bijdrage leveren aan het behalen van uw doelstellingen, zoals bijvoorbeeld een optimale solvabiliteitspositie en correcte en transparante rapportages. Wij helpen u graag beter inzicht te krijgen in uw risico’s en adviseren u over mogelijke managementacties, zodat u kunt sturen op wat u belangrijk vindt, zoals bijvoorbeeld meer rendement uit uw kapitaal halen.

Triple A heeft een bijzonder track record op het gebied van ontwikkeling en implementatie van actuariële modellen die aansluiten op uw behoeften, specifieke processen en resultaatverwachtingen. Deze modellen voorzien in de behoefte aan snellere rapportages en de mogelijkheid om meer tijd te investeren in de analyse. Ook zijn deadlines voor de periodieke rapportages die samenhangen met de Solvency II en IFRS beter haalbaar. U leest hier meer over bij onze dienst modelling.

Een nieuwe dimensie in pricing

Uw pricingstrategie is bepalend voor de rentabiliteit van uw verzekeringsproducten. Statistische modellen kunnen helpen bij het creëren van inzicht voor het maken van de juiste afwegingen bij het vaststellen van de premies. De opmars van Big Data en voortschrijdende digitalisering maken innovatieve Data Analytics oplossingen mogelijk, die een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan uw pricingprocessen. Wij delen onze ervaringen graag met u.

Ondersteuning door specialisten

Wij adviseren en voeren uit. Praktisch en pragmatisch op de werkvloer en op strategisch niveau in de boardroom. Triple A – Risk Finance is de preferred partner van levensverzekeraars, schadeverzekeraars en inkomensverzekeraars. Wij werken voor zowel beursgenoteerde verzekeringsbedrijven als relatief kleine nichespelers. Onze kennisorganisatie is vertrouwd met de jaarcyclus van het verzekeringsbedrijf. Onze experts draaien daar flexibel in mee.

De diensten van Triple A zijn divers: van profit testing, Asset & Liability Management en rapportage tot modellering, uitvoering van actuariële taken, certificering en Own Risk en Solvency Assessments (ORSA). Onze actuarissen, econometristen, wiskundigen en data-experts onderscheiden zich met een sterk analytisch vermogen en een onafhankelijk perspectief. Onze senior-experts zijn autoriteiten in hun vakgebied.

Onze experts staan voor u klaar

Het optimaliseren van uw solvabiliteitsrapportage, de vereisten die vanuit IFRS 17 op u afkomen en actuele pricing-uitdagingen stellen hoge eisen aan uw organisatie. Optimale toegang tot en verwerking van cruciale data en upgrading van uw administratieve systemen en processen zijn daarbij succesbepalend. Onze experts staan klaar om de voorwaarden voor succes samen met u in te vullen.

Interested? Contact us
Our solutions for Verzekeraars
ORSA-proces

ORSA Advisering

Een goed Own Risk & Solvency Assessment (ORSA)-proces maakt de haalbaarheid van uw strategie en de impact op uw financiële resultaten en kapitaalpositie inzichtelijk. Dat geeft u de mogelijkheden om uw risicoprofiel bij te sturen.
URM betekenis

Data Driven Continuous Improvement

Onze Data Driven Continuous Improvement propositie helpt u bij het nemen van strategische beslissingen op basis van datagedreven inzichten. Alle processen uit uw waardeketen kunt u hiermee optimaliseren en efficiënter inrichten.
Aanpak schadelastbeheersing

Schadelastbeheersing

Als verzekeraar wilt u meer rendement uit uw portefeuille halen en breder kijken dan alleen de pricing. De concurrentie in de verzekeringsmarkt neemt immers toe, en dat zet druk op uw premies en winstgevendheid.
All solutions
Call me back

© 2024 AAA-Riskfinance – Belgium. All rights reserved.

This site is registered on wpml.org as a development site.