Marktsectoren Banken

Banken

De bancaire wereld staat voor enorme uitdagingen. Verscherpt toezicht, nieuwe normen, innovaties en de nog scherpere eisen die worden gesteld aan kapitaalbuffers, voorzieningen en risicoprofielen, brengen handenvol werk met zich mee. Zeker op het gebied van risicomanagement en daarmee samenhangende data-analytische vraagstukken. Onze experts zijn graag het verlengstuk van uw organisatie.

Zijn visie, extra denkvermogen, vaardigheden en concrete ervaring wenselijk om actuele uitdagingen binnen de gegeven tijd tot een succesvol resultaat te brengen? Op het gebied van credit risk en market risk management bijvoorbeeld? Of op het gebied van data management en analytics? Triple A – Risk Finance heeft er de professionals voor in huis. U kunt op elk gewenst moment op ze rekenen. Zowel op strategisch als operationeel niveau.

U bent nooit klaar

De financiële dienstverlening maakt een succesvolle transitie door, toegespitst op nieuwe klanteisen en innovatieve service- en informatieprocessen. Digitaliseringsslagen zijn van grote invloed op uw organisatie en kennisbehoefte. Er is al buitengewoon veel werk verzet om te voldoen aan de stringente kaders van IFRS 9 en Basel 3, maar ‘klaar’ bent u nooit. Er zijn nog tal van nieuwe richtlijnen aangekondigd en er zullen nog evenzoveel protocollen worden uitgevaardigd.

Onze econometrische vaardigheden richten zich niet alleen op strategische vraagstukken, maar ook op operationele uitdagingen. U krijgt specialistische ondersteuning bij onder meer:

  • De waardering van hypotheekportefeuilles
  • Kwantificeren van marktrisico’s
  • Uitvoeren van stress testing
  • Verbeteren van cash flow modellen
  • Bouwen en valideren credit risk modellen
  • Asset & Liability Management 2.0
  • Bepalen van resultaten uit hoofde van (complexe) rentederivaten
  • Optimaliseren van Economic Capital

Sterk in wiskundige risicomodellen

Triple A – Risk Finance heeft een bijzondere track-record in de ontwikkeling, implementatie en validatie van wiskundige risicomodellen die u helpen uw balans te optimaliseren. Wij bieden diepgaande kennis op het gebied van datavraagstukken en zijn vertrouwd met vrijwel alle relevante tools, zoals C++, C#, Matlab, Python, SAS, Open Source (R), Monte Carlo, Markov en uiteraard Excel/VBA.

Professionele support op maat

Individuele ondersteuning door een van onze specialisten of extra projectondersteuning door een multidisciplinair team. Interim-consultancy of detachering. Triple A – Risk Finance biedt support op maat. Bij credit risk management, gerelateerd aan IFRS-9, Basel en EBA stress testing, en evenzeer bij market risk management, dat met FRTP een belangrijk onderwerp is binnen Basel 4. Ook bieden wij ondersteuning bij data management en business analyse. U bent altijd in control met onze ervaren professionals als verlengstuk van uw organisatie.

Wij delen kennis, brengen advies uit en optimaliseren alle datastromen die van betekenis zijn voor rendabel risicomanagement. U kunt vertrouwen op deskundige en pragmatische assistentie bij het neerzetten en verankeren van een structuur voor efficiënt datamanagement en ontsluiting van Big Data.

Interested? Contact us
Our solutions for Banken
URM betekenis

Data Driven Continuous Improvement

Onze Data Driven Continuous Improvement propositie helpt u bij het nemen van strategische beslissingen op basis van datagedreven inzichten. Alle processen uit uw waardeketen kunt u hiermee optimaliseren en efficiënter inrichten.

Klimaatrisico

Met de Carbon Risk Scan maken wij de impact van klimaat- en transitierisico’s concreet en inzichtelijk. U kunt de risico’s identificeren en direct integreren in uw strategische beleidsafwegingen.

Forward looking scenario’s

Onze unieke forward looking scenario’s stellen opdrachtgevers in staat om op basis van realistische data een lange termijnvisie te ontwikkelen.
All solutions
Call me back

© 2024 AAA-Riskfinance – Belgium. All rights reserved.

This site is registered on wpml.org as a development site.