Over ons Ons team Stephan van Weeren

Stephan van Weeren

Partner
  • Brede ervaring in het bancaire Finance-, Risk- en Treasury-domein.
  • Scherp oog voor grote lijnen én details, vanuit zowel het business-perspectief als de data, IT en procesmatige kant.
  • Beheerst vooral op hypothecair vlak de inhoud op alle fronten: cessies, securitizaties, juridische en fiscale aspecten, reporting en regulatory requirements, target operating model, ontsluiting data, DQ, inrichten applicaties, architectuur, financiële en operationele risk management, waardering vraagstukken en methodebepaling, het structureren van de benodigde funding.
  • Gaat voor de ‘agile WoW’ en pikt vooral de meest efficiënte aspecten daaruit.
  • Is als projectleider een echte bruggenbouwer; weet mensen te mobiliseren en inspireren, bewaakt de governance en levert effectiviteit.
  • Werkt sinds 2016 bij Triple A – Risk Finance.
  • Werkte eerder bij SAP, Petercum Bank, Zanders en ABN AMRO Bank.
  • Behaalde zijn Mater of Science, Financial Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

 

Bouwer en verbinder

Ik ben een bouwer en werk graag aan gecompliceerde kennisvraagstukken. Ik houd ervan om de beste professionals bij elkaar te brengen om vanuit een multidisciplinaire aanpak stappen te zetten en resultaten te halen. Het draait voor mij om inhoud. Dat komt voort uit een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Tegelijkertijd heb ik een passie om mensen te leren kennen en te verbinden, het liefst specialisten die mijn kennis vergroten. De spagaat tussen inhoud enerzijds en menselijke interactie anderzijds doet soms een beetje pijn, maar is ook mijn grootste uitdaging. Daar waar beide aspecten samenvallen, vind ik extra veel voldoening.

Inhoud

Wat voor mij geldt, geldt voor Triple A: alles voor de inhoud. We delen kennis, helpen elkaar bij het oplossen van complexe vraagstukken bij klanten en bouwen proposities waar de bancaire markt daadwerkelijk iets aan heeft. Tegelijkertijd zijn we een sociale en zorgzame club, waar je als ‘mens’ iets betekent. Het is elke dag een feest om met zoveel intelligente en ambitieuze mensen samen te werken. Dat houdt me scherp. De ondernemingsdrift is aanstekelijk. Goede ideeën worden altijd opgepakt en gedragen.

Analytisch

Van nature ben ik analytisch van aard. Ik wil klantvragen écht doorgronden, ook de niet gestelde vragen. In het in kaart brengen van de scope ben ik nogal gedetailleerd, maar die investering verdient zich later altijd terug. Dan is het een kwestie van opstijgen om het geheel en de verbanden te zien, zaken in gang zetten, volgens een helder projectplan, en systematisch vanuit een mandaat naar het einddoel toe werken.

Schrijver

Diep in mijn hart heb ik altijd schrijver willen worden. Maar ik ben ook pragmatisch ingesteld, dus ben ik gaan studeren en koos ik voor een loopbaan in de financiële sector. Schrijven doe ik ‘erbij’. De dag dat ik stop met werken, pak ik dat écht op. Buiten mijn werk breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn twee jongens; sporten, uitjes, tandenpoetsen, naar bed brengen en voorlezen, het zijn belangrijke momenten voor me. Verder houd ik van fietsen en hardlopen, om mijn hoofd leeg te maken. En ik investeer actief in startups. Dat doe ik om mijn horizon te verbreden en me te laten inspireren door de passie van jonge ondernemers.

Call me back

© 2024 AAA-Riskfinance – Belgium. All rights reserved.

This site is registered on wpml.org as a development site.